You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Terug naar overzicht

Vrouwe Justitiahof 73 ROTTERDAM

ROTTERDAM

Kenmerken

Projectstatus
Type Koop
Prijs € 650.000,–
Status Beschikbaar
Oppervlakte vanaf 165m²
Gebouw type Bestaande bouw
Soort woning Tussenwoningen
Slaapkamers 3

Unieke woning in het project de Tuin van Noord.

De Noordsingel, het monumentale gevangeniscomplex in het Oude Noorden van Rotterdam is van een gesloten omgeving veranderd in een open en groen leefgebied waar je heerlijk kunt wonen, werken en ontspannen. De Tuin van Noord is een bijzonder project waar met respect voor de rijke historie wordt gebouwd aan een nieuwe toekomst.

De Tuin van Noord is een uniek project. Met behoud van alle cultuurhistorische waarde wordt hier een compleet nieuw stukje Rotterdam gecreëerd. De meeste gebouwdelen blijven bestaan en krijgen een nieuwe bestemming. Denk aan koopwoningen, horeca, woonwerkeenheden, kantoorruimte en tal van andere maatschappelijke functies. Een aantal niet oorspronkelijke delen van het complex is of wordt gesloopt voor de stadstuin

Woningtype L (ca. 163m² woonoppervlakte) bestaat uit vijf woonlagen.

Op de begane grond is er ruimte voor een kantoor, praktijkruimte beneden creëren of dubbele bewoning, met studerende zoon of dochter die eigen woonruimte zoekt. De hele begane grond verhuren is ook een optie: ruimte genoeg voor woon- en slaapkamer, keuken en badkamer. Verwachte huuropbrengst is circa 800 euro per maand.

Op de eerste verdieping is er een ruime woonkeuken met aansluitingen voor een kookeiland. De tweede verdieping is te gebruiken als woonkamer.

De slaapkamers zijn gelegen op de 3e en 4e verdieping. De masterbedroom is gelegen op de 3e verdieping met badkamer en suite en inloopkast (ca. 24m²). De 4e verdieping is momenteel een open ruimte met afgesloten technische ruimte met tevens de wasmachine en wasdroger aansluiting. Deze ruimte is geschikt als 2e slaapkamer en de door het plaatsen van een muur zijn er op deze verdieping 2 slaapkamers te realiseren met boven de trap ruimte voor de vide(ca. 20m²).

Kenmerken indeling:

Begane grond: Werk, Hobby ruimte, of een extra studio voor bijvoorbeeld een inwonende zoon, of verhuur.

1e verdieping: Eetkeuken ca. 28m²

2e verdieping: Woonkamer, 2e toilet, 28m²

3e verdieping: Master bedroom, 3e toilet en badkamer totaal 24m²

4e verdieping: Open verblijfsruimte 22m², technische ruimte met 2e wasruimte 3m². Elektra punten zijn zo aangelegd dat er eenvoudig 2 slaapkamers met een vide te realiseren zijn.

Opleverstaat:

1 privé parkeerplaats op terrein van de Tuin van Noord
1 externe berging tegen de gevangenismuur
Toilet op de 3de verdieping
Keuken op de begane grond
niet inbegrepen: keuken, sanitair en tegels


Sfeer van toen, comfort van nu
Van binnen is het complex onherkenbaar vernieuwd. Wees gerust: alle sfeerbepalende details zijn gebleven, zoals de hoge plafonds van 3 meter. Grote ramen laten het licht ongehinderd naar binnen vallen. Ook energietechnisch is de Tuin van Noord up-to-date: wat zou je denken van energielabel A? Dat is te danken aan onder meer stadsverwarming, HR-glas, optimale isolatie en zonnepanelen op het dak. Zo is het er comfortabel wonen, met op de begane grond en de eerste en tweede etage het gemak van vloerverwarming.


Voor de maatvoering van ruimtes verwijzen wij u naar de woningplattegrond.

Bijzonderheden
• Bouwjaar pand: 1882
• Bouwjaar woning (transformatie) 2020
• Gebruiksoppervlak circa 165 m²
• Inhoud circa 635 m³
• Verwarming en warm water middels stadsverwarming
• Goed functionerende, actieve Vereniging van Eigenaars; bijdrage € volgt per maand.
• niet-bewonersclausule wordt opgenomen in de koopovereenkomst
• Oplevering in overleg.

Wij nodigen u van harte uit om de woning met eigen ogen te bewonderen.

De informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.