You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Terug naar overzicht

Rochussenstraat 39 ROTTERDAM

ROTTERDAM

Kenmerken

Projectstatus
Type Koop
Prijs € 870.000,–
Status Beschikbaar
Oppervlakte vanaf 176m²
Gebouw type Bestaande bouw
Slaapkamers 4

Met 176 vierkante meter woonoppervlak verdeeld over twee etages en een zeer ruime achtertuin waan je jezelf in een zee van ruimte. Welkom op de Rochussenstraat 39a Rotterdam!

Welkom in een heerlijk stukje stad, met een grote aantrekkingskracht op iedereen die graag ietsje minder doorsnee wil wonen. Want dat kan hier, in dit tweelaags appartement aan de Rochussenstraat, met uitzicht op het Nieuwe Instituut en Depot Boijmans van Beuningen. Alle ruimte op twee verdiepingen, vier (slaap)kamers, ruime badkamer een royale berging en een achtertuin op het noordwesten met volop privacy.

Het Ouden Westen is centraal gelegen en uitstekend bereikbaar voor zowel autoverkeer als openbaar vervoer. De woning is gelegen tussen metrostation Dijkzigt en metrostation Eendrachtsplein. Ook bus- en tramhaltes zijn op loopafstand. Het Centraal Station is op de fiets binnen 5 minuten te bereiken.

De woning is gelegen naast het Museumkwartier en het stadscentrum. Kortom, aan diverse musea, mooie parken, scholen, leuke restaurants en alle winkelvoorzieningen die Rotterdam rijk is geen gebrek.

Indeling appartement

Begane grond:
Via de entree van de woning betreedt u de hal, die toegang biedt tot alle vertrekken inclusief gerenoveerd toilet.

De ruime woonkamer van ca. 49 m2 is voorzien van een houten vloer en bevindt zich aan zowel de voor- als achterzijde van het appartement. Aan de voorzijde bevindt zich de woonkamer en aan de achterzijde de eetkamer. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over het terras en de achtertuin.

De keuken bevindt zich aan de achterzijde van de woning en grenst aan de woon/eetkamer. Door de hoekopstelling heb je een zee aan ruimte. Alle benodigde keukenapparatuur is aanwezig, waaronder een koel-vriescombinatie, een gaskooktoestel met afzuigkap, een vaatwasser en een multifunctionele oven.

Zowel via de eetkamer als de keuken is het terras bereikbaar. Het terras heeft een oppervlakte van ca. 18 m2 en middels een vaste trap (of glijbaan) kom je in de achtertuin. Deze is gelegen op het noordwesten en biedt voldoende privacy door het vele groen. Aan de achterzijde van de tuin is nog een externe berging gesitueerd voor het opbergen van de tuinspullen.

Op de begane grond bevinden zich twee slaapkamers, gelegen aan zowel de voor- als achterzijde van de woning. De kamer aan de voorzijde van het huis is momenteel ingericht als werkkamer/kantoor aan huis en heeft een oppervlakte van ca. 14 m2. Daarnaast is de kamer voorzien van een vaste kast. De slaapkamer aan de achterzijde van de woning heeft een oppervlakte van 18 m2. Via deze kamer is eveneens de achtertuin bereikbaar. Daarnaast is de kamer voorzien van een vaste kastopstelling.

Via de werkkamer en slaapkamer op de begane grond is een ruime badkamer bereikbaar die vijf jaar oud is. De badkamer is voorzien van een regendouche, royaal ligbad en dubbele wastafel met meubel. In de badkamer bevindt zich tevens een tweede toilet.

Souterrain:
Via een vaste trap is het souterrain bereikbaar. Het souterrain telt twee slaapkamers waarvan de grootste kamer een oppervlakte heeft van ca. 13 m2 en de kleinste kamer momenteel ingericht als kastenkamer een oppervlakte heeft van ca. 12 m2. Beide slaapkamers hebben de mogelijkheid om middels een raam of ventilatierooster natuurlijk te ventileren.

Binnen het souterrain is er een berging gesitueerd met een plafondhoogte van ca. 2 meter. Hier is ook de cv-ketel van Nefit Topline geïnstalleerd in 2011 (laatste onderhoud in 8-6-2022). Naast de ketel vind je ook de aansluitingen voor wasmachine en droger.

Voor de maatvoering van ruimtes verwijzen wij je naar de woningplattegrond.

Bijzonderheden
• Bouwjaar: 1936
• Gebruiksoppervlak circa 176 m²
• Inhoud circa 554 m³
• Woning is aangemerkt als beschermd stadsgezicht
• Energielabel E geldig tot 16-11-2032
• De woonkamer is aan de voor- en achterzijde voorzien van elektrische screens
• De kozijnen aan de voorzijde van het pand zijn in 2019 volledig vervangen voor aluminium kozijnen volgens de eisen die de gemeente daaraan stelt
• Schilderwerk buitenkozijnen achterzijde uitgevoerd 2019
• Schilderwerk buitenkozijnen voorzijde uitgevoerd 2020
• Kozijnen voorkant en souterrain: HR++ glas en achterzijde begane grond dubbelglas
• Er is een meerjarenonderhoudsplan aanwezig waarvan de werkzaamheden die gedaan moesten worden, uitgevoerd zijn
• Eigen grond
• De kruipruimte aan de voorzijde van het appartement kan uitgegraven worden waarmee je het woonoppervlak met ca 60 m2 kunt uitbreiden
• Warm water middels cv-ketel Nefit Topline bouwjaar 2011 laatste controle 8-6-2022
• In de koopovereenkomst wordt een ouderdoms-, asbest- en loodclausule opgenomen
• De maandelijkse VvE-bijdrage bedraagt in totaal € 200,- per maand
• Oplevering in overleg

Wij nodigen je van harte uit om de woning met eigen ogen te bewonderen.

De informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting