You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Terug naar overzicht

Heysekade 18 ROTTERDAM

ROTTERDAM

Kenmerken

Projectstatus
Type Koop
Prijs € 575.000,–
Status Beschikbaar
Oppervlakte vanaf 159m²
Gebouw type Bestaande bouw
Slaapkamers 4

Bijna-nieuwbouwwoning aan de Heysekade, met vier slaapkamers
Wonen op een bijzonder stukje Rotterdam dat nog even authentiek is als toen.

Weinig plekken in Rotterdam met zo’n uitgesproken karakter als deze, met om je heen de herinneringen aan de scheepswerf van de RDM, waar ooit de SS Rotterdam werd gebouwd. Welkom op Heijplaat!
Welkom in een uniek stukje stad, met een grote aantrekkingskracht op iedereen die graag ietsje minder doorsnee wil wonen. Want dat kan hier, in deze drielaagse kadewoning aan de Heysekade, met uitzicht op de haven en de Maas waar altijd iets te zien valt. Alle ruimte op drie verdiepingen, vier slaapkamers, een grote badkamer én een achtertuin van 11,5 meter op het zuiden? Kom aan boord op Heijplaat!

Aan de ene kant de rust en veiligheid van een dorp, maar tegelijkertijd het rauwe karakter van de haven, en het centrum binnen handbereik.
In een carrévorm heeft het stoerste stadsdeel van Rotterdam er een klein wijkje bijgekregen.
In het midden ligt een beschutte groene binnentuin. Aan de rand, uitkijkend over het water, staan 16 kadewoningen. Het zijn huizen met een vormgeving die is geïnspireerd op de havenhuizen van vroeger.

Comfortabel én energieneutraal
Authentiek, robuust en kubistisch, en tegelijkertijd van alle moderne comfort voorzien. Zonder energierekening: de woningen zijn gasloos en 0-op-de-meter uitgevoerd. Compleet met warmte uit de bodem, een warmteterugwin-unit en zonnepanelen op het platte dak. Vloerverwarming én vloerkoeling op alle verdiepingen houden winter en zomer aangenaam.

Zo goed als nieuwbouw
De woning is in 2019 nieuw opgeleverd, en bevindt zich dan ook in optimale staat. De woning is gebouwd uit onderhouds-arme en duurzame materialen.
Op zowel de begane grond als de verdiepingen zijn voorzien van een eikenhouten vloer in visgraatmotief, met uitzondering van de badkamer, het toilet, de gang en de bergruimten waar een gietvloer ligt. De muren zijn strak afgewerkt met glasvlies en het plafond op de begane grond is gestuct.

Centraal georiënteerde keuken met kookeiland
De keuken is prominent in het midden van de begane grond gesitueerd. Het is een keuken die woonmagazine-proof is: klassiek wit gaat samen met een strak design, waar het kook-eiland centraal staat. Alle vertrouwde keukenapparatuur is er; koelvries-combi, een inductie kookplaat met werkbladafzuiging, een vaatwasser en een oven. Door de eilandopstelling heb je een zee aan bergruimte. Ook geeft zo’n eiland midden in de living meteen een huiselijke sfeer.

Met een diepte van 9,80 meter blijft er aan weerszijden van de keuken genoeg ruimte over voor een eetkamer en een zitgedeelte. En eten is hier elke dag genieten, met uitzicht op de Heysehaven.

Twee slaapkamers, riante design-badkamer
Op de eerste verdieping vind je twee van de vier slaapkamers. Heerlijk ruime vertrekken zijn het, ook door de breedte van de kadewoningen: bijna 5,50 meter. Qua afmeting zijn de twee kamers vergelijkbaar.

In het midden van de verdieping vind je de badkamer, die extra groot is uitgevoerd. De inrichting is er één op design-niveau: inloopdouche, ligbad en een eikenhouten wastafelmeubel, dat het interieur warmte geeft in combinatie met de kleurstelling van vloer en muren.

Nog twee slaapkamers, ruime berging
Slaapkamers drie en vier zijn op de derde woonlaag te vinden. Aan de achterzijde een identieke grote kamer als een verdieping lager. Aan de voorzijde zelfs nog een slag groter. Tussen de kamers bevindt zich de technische ruimte/berging met wasmachine-aansluiting. En ook die is royaal. Door z’n afmetingen heb je er een fijne wasruimte aan. Dan blijft er nog genoeg opbergruimte over. En de slaapkamer aan de voorzijde op deze verdieping zal vermoedelijk als eerste worden geclaimd: fenomenaal, wat een uitzicht over de haven!

Diepe achtertuin, met speelplezier in de binnentuin
Tuinplezier is er volop. Hoe kan het anders met een achtertuin van 11,5 bij 5,5 meter, ideaal gelegen: op het zuiden. Direct achter het huis is het beschut zonnen op de houten vlonder. Met veel gras, omzoomd door struiken, oogt de achtertuin heel natuurlijk. Via het achterom bereik je de geventileerde houten berging met voldoende ruimte voor fietsen en tuingereedschap.
Direct buiten de tuin bevindt zich de eigen parkeerplaats met oplader voor een elektrische auto. En heb je kinderen? Die gaan hier een geweldige tijd tegemoet, met volop speeltoestellen in de gezamenlijke binnentuin aan de achterzijde. Deze is gedeeld eigendom van alle bewoners met aangrenzende tuinen, en een mooie plek voor ontspanning en gezelligheid.

Verbindingen en voorzieningen
Via de Eemshavenweg en de Waalhavenweg rijd je makkelijk naar de A15. Verder is er een goede busverbinding naar o.a. Zuidplein, en vaart vanuit Heijplaat ieder kwartier een waterbus naar de overkant van de Maas om in de stad te kunnen komen, waarbij het tijdens de spits mogelijk is om de fiets mee te nemen. En direct voor de deur vind je ten slotte een steiger voor de watertaxi waarmee je binnen 10 minuten in het centrum van Rotterdam bent. Zowel via weg als over het water goed bereikbaar. Dat maakt wonen op Heijplaat tot iets bijzonders.
Op enkele minuten loopafstand bevinden zich een kinderdagverblijf en basisschool. Op steenworp afstand is tevens een kleine lokale supermarkt aanwezig voor je dagelijkse boodschappen.

Bijzonderheden
• Bouwjaar 2019
• Gebruiksoppervlak circa 159 m²
• Inhoud circa 576 m³
• Eigen grond
• 0-op-de-meter
• Energielabel A
• EPC van 0
• Gasloos verwarmd middels warmtepomp met diepteboring
• Warmte terug win installatie
• Voorzien van 24 zonnepanelen
• Voorzien van vloerverwarming en koeling op alle verdiepingen
• Gehele woning voorzien van kunststof kozijnen met triple glas
• Oplevering in overleg.

Wij nodigen jou van harte uit om de woning met eigen ogen te bewonderen.

De informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.